OM SVOLVÆR OG VÅGAN KOMMUNE


 

Vågan kommune omfatter nesten hele Austvågøy, Gimsøya og en rekke mindre øyer, blant andre Henningsvær og Skrova. En liten flik av Hinnøya tilhører også Vågan.Svolvær er Lofotens «hovedstad» og viktig knutepunkt for hele regionen. Stedet er også den største innfallsport for en stadig økende turisttrafikk til Lofoten.

Servicenæringen er godt utbygd med private og offentlige service- kontorer. Skoleverket er godt utbygd med flere linjer innen videregående skoler. 


Kulturlivet er rikt med kor- og musikkgrupper, revygrupper og en rekke andre aktiviteter. Nordnorsk Kunstnersentrum er etablert i Svolvær og 75% av alle profesjonelle kunstnere i Lofoten er etablert i Vågan. Alle typer idrett, innendørshall, alpinanlegg, lysløyper, flott turterreng og en betydelig småbåtaktivitet er ellers med på å skape gode fritidsmuligheter. 


Kommunikasjoner
Daglig flyforbindelse med de andre kortbaneflyplassene i området og stamrutenettet i Bodø. Svolvær anløpes daglig av nord- og sydgående hurtigrute. Hurtigbåtforbindelse til Bodø. Fergeforbindelse til Skutvik/E6.

Mot Vesterålen er det fremdeles fergesamband Fiskebøl - Melbu.  


Fergefri fastlands-forbindelse i nord ble åpnet 1. desember 2007. Dette innebærer en kjøretid på vel 2 timer fra Evenes Lufthavn til Svolvær.  

Evenes Lufthavn har flere daglige direkte-avganger til og fra Oslo med SAS og Norwegian. 

På Evenes er de fleste kjente bilutleiefirmaene representert, og turen går i gjennom flott natur til Svolvær.  


Svolvær - lysets by, ble Ladested i 1918. Har hatt bystatus fra 17.5.96, og her bor 4.300 innbyggere. Byen er en av Nord-Norges viktigste havner for maritim service. Svolværgeita er byens kjennemerke og er en utfordring for klatrere fra hele verden. 

 

Svolvær byr på spennende havnemiljø, småbymiljø og kunstnermiljø samtidig.


Utelivet er byen kjent for, og man finner et allsidig fornøyelsestilbud i bykjernen og langs havnepromenaden.

 

Her er ofte konserter med kjente artister, og hver helg er det levende musikk på skjenkestuene. Du finner alltid ditt sted for en trivelig kveld i Lofotens hovedstad!